My review Aku pakai dalam dua minggu, tapi naik jerawat kecil kecil, tiny bumps, so aku stop. [REVIEW] Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Lotion - Halo! Rutin 1: Hada Labo Premium Whitening range. Yang atas tue kesan produk tersebut pada muka cik tom la. Jerawat besar naik, letak saja benda ini. Ini alasan saya rekomen banget produk ini. Hada Labo merupakan serangkaian perawatan kulit yang dikembangkan oleh Rohto Pharmaceutical Co. dengan filosofi "PERFECT X SIMPLE".Produk-produk Hada Labo hanya menggunakan bahan-bahan berkualitas terbaik dan diproduksi dengan pengawasan ketat berstandar … Aku, lepas cuci muka, bila muka dah kering , ambil beberapa titik (3-4 titik ) dan dap dekat muka. (+) Coverage-nya bagus. - … Pakai lotion (toner) hada labo gokujyun versi biasa aja tuh cukup melembabkan padahal harganya super terjangkau, gimana yg versi premium. Sunscreen untuk elak tompok lebih teruk & gelap. Aku takut nak pakai lagi. nasib baik beli yang trial pack je. Baca Juga : Cara Mengatasi Jerawat Kecil Kecil Di Jidat; Apakah Pasta Gigi Pepsoden Bisa Menghilangkan Jerawat; Untuk saya yang punya kulit cukup bawel yang mudah iritasi mudah merah dan timbul jerawat bisa dibilang rangkaian skincare yang pastinya aman dipakai untuk menenangkan adalah produk produk dari hada labo. Sebab tu la payah nak tengok orang yang pakai safi ni naik jerawat tambah-tambah pengguna yang setia bertahun tahun. Hada Labo hanya mengandung bahan-bahan yang berkualitas, penting dan baik untuk kulit dan tidak mengandung bahan tambahan lain seperti zat pewarna, zat pewangi,mineral oil, atau zat tambahan lainnya yang tidak diperlukan oleh kulit. Mungkin, bisa jadi, kayanya, hada labo ini tetep ada kontribusi meredakan jerawat. 4 TONER UTK PARUT JERAWAT BAWAH RM20! Kalau nggak salah harganya Rp 80 ribu. KENAPA SENANG NAIK JERAWAT? Afrah Fiadmui 27 August 2020 at 16:03. Sapu HL Premium Whitening Serum BACA: Gosok Kulit Pisang Pada Wajah, Rahsia Lelaki Ini Pudarkan Parut Jerawat & Bersihkan Kulit! Dan pernah belikan pencuci muka untuk anak sewaktu bercuti ke Korea dulu. Harga: RM43.06 (50g, di dalam tube) / RM69.78 (90g, di dalam jar) Sesuai untuk kulit: Normal/ Kering / Kombinasi ke arah kering/ Sensitif; Produk ini boleh didapati di Watson, Guardian dan juga secara online. Untuk mereka yang berkulit kering, SR cadangkan anda pakai Hydra & Whitening Face Wash Hada Labo. (+) Harganya lumayan terjangkau. KULIT KUSAM? Makanan penghilang jerawat; Produk Hada Labo. Salah satu produk night cream dari Hada Labo … Tapi nak di jadikan cerita, sewaktu balik dari Untuk deep cleansing ataupun maksud dia cuci sampai ke dalam pori untuk mengelakkan liang pori tersumbat. Noel Faizal 240,631 views. Ada juga dia bagitau suruh Sis cuba, tapi tengok harga dia, kuss semangat, urut dada kejap hahaha. BACA: Tak Perlu Lagi … Tapi lama-lama, dah biasa & orang asyik tanya pulak aku pakai produk apa jerawat makin kurang & texture kulit makin elok. Kali ini saya mau berbagi tentang night cream yang lagi saya pakai nih. Namun dilain sisi produk hada labo juga cocok untuk semua jenis kulit. Hada labo adalah produk perawatan kulit yang direkomendasikan untuk kulit berminyak dan berjerawat. jadi stop. Memang sampai ke hari ini dia still pakai safi. Produk ni takde alkohol. Warna air keruh. 10:50 . Sebab pakai sunscreen tapi menggunakan pencuci muka Cetaphil je hahaha. Zaman sekolah pun, ada member pakai yang safi aloe vera yang warna hijau tu yang sebelum rangkain safi tumbuh bak cendawan di pasaran. Setelah video ini dimuat naik, ... Hada Labo Perfect UV Gel SPF50+ PA++. Hada Labo Tamagohada Mild Peeling Lotion merupakan eksfoliating toner yang mengandung Gluconolactone (PHA) dan Tranexamic Acid (TXA). Sebab nama dekat-dekat. Air masak penting ya. muka jadi suram. Banyak yang menyukai Hada Labo karena harganya terjangkau, dan banyak varian yang tersedia yang cukup memenuhi kebutuhan kulit perempuan yang beragam. Saya memang cocok banget sama brand Hada Labo, kecuali cream-nya. Mulakan dengan cuci muka Guna HL Premium Whitening Lotion. And I like it so much!!! Then aku try tengok product ni di Skincarisma , tapi bukan untuk oily skin, but for dry skin. Nah efeknya untuk jerawat, aku belum bisa memastikan. Cara 2 – Kamu boleh menggunakan acid yang berbeza pada waktu pagi dan malam. Terima kasih kerana membaca dan semoga membantu! Aku sekarang udah jarang banget jerawatan. Okay jangan nak mengada tukar produk … Picit dalam 2 … Memang suka. Salam sis.. Cara guna dia, aku pakai this Hada Labo Whitening Lotion (Light) selepas memakai pencuci muka, sebagai toner, tapi ada blog lain, it works after apply toner, dan sebelum pakai essence. Kebanyakan sabun cuci muka membuat wajah saya kering dan mengelupas, tapi Hada Labo selalu membuat wajah saya tetap lembap. Produk ni takde acid/active ingredient. Kulit berminyak tidak bisa sembarangan pakai krim malam. Overall this Hada Labo Blemish and Oil Control Foaming wash suitable for acne and oily skin/sensitive skin. I rasa Hada Labo ni dah macam tahu-tahu je manusia kat dalam Dunia ni memang kerap mengalami masalah jerawat pada wajah, bukan remaja je malahan yang dah dewasa pun masih mengalami jerawat. Kalau tak percaya, boleh tanya Encik Google dan tengok review orang-orang yang sudah mencuba benda ini. Tona kulit lebih sekata, kulit lebih lembut dan melembapkan kulit. Habis naik jerawat di muka. Dah dekat 7 bulan SR pakai cleanser ni dan memang nampak perubahan. Delete . Purging tu kalau awak guna active ingredient macam AHA, BHA semua tu. Sebelum ni memang tak tau pun pasal Hada Labo ni, tapi Sis memang pernah tengok sebab anak yang pakai. Hada Labo Perfect 3D Gel adalah pelembap drugstore pertama yang saya pakai tuntas, sampai buka jar kedua! Contoh, AHA pada waktu pagi, BHA pada waktu malam. Ok lah tu.. ;p Tipu je koghojenye.. Produk Safi lain yang aku pernah guna … Nama produknya Hada Labo, serinya Shirojyun dan gunanya sebagai Whitening Lotion. Rutin 2: Laneige & Palmer’s. Haha.. Sekarang dah nak habis 2 botol dalam masa hampir 6 bulan. Texture and Feel: Texture dia macam air yang tak jernih, macam air rebusan nasi tu. Dan kalau muncul jerawat juga yang 3-5 hari ilang. Tapi jujur agak bosan juga kalau harus terus menjelaskan hal yang sama berulang kali. Makanya saya udah lama mau coba Hada Labo 3D Perfect Gel ini tapi ragu-ragu. Hari ini saya akan nge-review salah satu skincare pelembab holygrail saya, namanya lumayan panjang yaitu Hada Labo Shirojyun Ultimate Whitening Lotion. Dia pakai 1 set. Pakai sehari sekali. Aku hanya pakai apabila ada menggunakan sunscreen atau mask. Haha. Hada labo- Sempat pakai 2@3 botol tapi macam takde kesan apa pada muka. | Semua dari Drugstore - Duration: 10:50. But lucky la generation days, hada labo dah keluarkan facial wash yang memang khas untuk kawal masalah jerawat … Brand ini sudah ramai diperbincangkan di forum Female Daily sejak tahun 2010, bahkan sebelum Hada Labo dibawa oleh Rohto Indonesia ke tanah air. Ternyata versi premium ini ukuran botolnya lebih kecil dibanding versi beli diluar, jadi seukuran sama produk hada labo yg lain. Nama Hada Labo pasti sudah nggak asing lagi di telinga kita. Sebelum ini, SR memakai cleanser jenama Neutrogena tapi ye lah kulit nampak macam tu je tiada apa-apa perubahan jadi SR memang niat nak cuba Hada Labo pulak. Minum air masak banyak-banyak, tak payah nak beli produk untuk glowingkan muka sebab air masak dah cukup buat muka jadi glowing. lepas pakai makin banyak pula naik jerawat. Step dia, JANGAN basahkan muka, JANGAN campurkan dgn air. Hada Labo Tamagohada Mild Peeling Lotion dapat membantu mengurangi kulit yang kusam dan membantumenjaga kehalusan kulit … Untuk face wash ukuran travel ini habis dalam kurun waktu satu bulan, karena saya pakai untuk pagi dan malam. Muka dia sangat-sangat cantik. Pengsan. Tak lupa juga air masak yang sangat membantu ini. PHA berfungsi untuk mengangkat lapisan sel kulit mati dengan tetap menjaga kelembapan dan memperbaiki tekstur kulit. Kekurangan: (-) Pas bersihin muka, effort-nya lebih besar … ⭐️ HADA LABO CLEANSING OIL MAKE-UP REMOVER ⭐️. (+) Makeup jatuhnya lebih matte. | EXFOLIATING SKINCARE 101 - EXFOLIATING . Hebatkan safi. Tak sampai seminggu, lesap sekali dengan parut. Sudah 2 tahun menulis di blog dan 6 bulan share di YouTube, ternyata masih banyak pertanyaan seputar Hada Labo yang ditanyakan di kolom komentar kedua platform tersebut.Sebenarnya aku berusaha untuk balas semua komen yang masuk. Toner pula aku gunakan produk Safi Balqis. Khas untuk kulit kombinasi. Dengan PH yang disesuaikan dengan PH kulit, sehingga dapat menghindarkan dampak iritasi pada kulit. Pernah juga satu ketika aku tak pakai cleansing oil ini. Aku rasa memang most of tak jaga pemakanan tu jerawat naik the hell banyak gila. Produk blemish avon-pakai macam takde efek. Katanya perlu untuk memastikan kulit wajah betul betul bersih. Toner ni sebenarnya terbeli sebab promoter kat situ cakap sesuai dengan muka Amni yang tengah berjerawat ni.Sebelum tu dah grab Hada Labo lotion yang kecik tu.Dah la banyak kot mini size tu.Dalam tangan rembat dua dah,alih2 auntie cina tu suruh pakai Aiken Toner ni sebab katanya sesuai untuk muka berjerawat.Maka jomlah kita tengok macam mana perginya lepas dua tiga kali pakai ni haha. Hada Labo 3D Perfect Gel memang bukan barang baru sih, tapi saya baru mulai menggunakannya sejak pertengahan tahun ini. Setelah pakai Hada Labo CC Cream Ultimate Anti Aging, Kak Uung pun membuat beberapa kesimpulan: Kelebihan: (+) Packaging-nya lumayan bagus. Reply. Hada Labo bukanlah brand yang baru pertama kali saya coba, hampir lima tahun saya memakai facial wash dari Hada Labo. Hada Labo Ultimate Whitening Lotion. Pakai tiap2 hari lepas makeup atau pakai sunblock, buat double cleanse (guna oil remover then pakai pencuci muka biasa) untuk apa? Best Moisturizers For Each Skin Type + How To Apply Moisturizer! Conditioner memang bagus tapi if letak banyak sangat and kerap sangat pakai boleh menyebabkan minyak dari shampoo tu … Clinique- tak sesuai. (+) Ukurannya kecil, jadi mudah dibawa ke mana-mana. Jadi stop. Mak aku pun impress. Sophie, Safi. Shampoo juga boleh menyebabkan jerawat naik kat muka.. terutamanya bila kulit korang jenis yang berminyak and korang pakai shampoo yang berminyak.. terutama sekali shampoo and siap conditioner kerap sangat tu.. — Danial Faris Hashim (@danial_hashim) October 21, 2018. Dengan begitu harganya juga jadi lebih terjangkau walau tetep lebih mahal dari versi gokujyun biasa. Do i need to cont this product? Replies. Contoh: bintik hitam (freckles), tanda lahir, jerawat, ... Cara 1 – Bagi mereka yang mempunyai kulit jenis kombinasi, pakai AHA pada kawasan kulit yang kering dan BHA pada kawasan kulit yang berminyak ( normally, T-zone area ). Produk ini berasal dari negara Jepang sedangkan di Indonesia sendiri produk ini dikelola oleh rohto.